RANSKIS

Ranskanbulldoggi Foorumi
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Takapään turpomaminen, verta vatsassa

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Nasulius
VierailijaViestiAihe: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   25.07.10 4:39

Terve,

6-vuotias ranskanbulldoggimme vatsa oli noin. 2kk sitten turvonnut melko paljon. Vatsaan oli näytteen mukaan kertynyt kudosnestettä sekä verta. Turvotus saatii kuitenkin parissa päivässä laskemaan antibiootti kuurilla, ja kohonneiden maksa ja tulehdusarvojen takia koiralle määrättiin maksalääkitys, kaikki näyttikin palaavan nopeasti raiteilleen.

Nyt kuitenkin loma hoidossa ollessaan on turvotus palannut, vieras eläinlääkäri määräsi aluksi pelkästään nesteenpoiston koiralle, mutta kuultuaan tarkemmin tilanteesta ja testien varmistamana, päätyi kuitenkin määräämään uuden antibioottikuurin. Turvotus on nyt paljon pahempi, kuin mitä se aiemmin oli, lisäksi turvotus on levinnyt jo etupäähän, sekä selvästi hankaloittaa koiran oloa. Maksa- ja tulehdusarvot koholla, proteiinit alhaalla. Eläinlääkärin antaman lausunnon mukaan koiran tilanne on toivoton, ja tulisi alkaa varautua saattohoitoon. Huomenna pääsemme koiran kanssa omalle lääkärillemme, ja itse aioin ehdottaa antibiootin nostamista siihen määrään, kuin mitä se aiemmin oli.


Kysyisinkin onko jollain ollut vastaavaa tilanne, suositteletteleko leikkausta?
Entä kuinka pitkään koiran voi olettaa toipuvan antibiooteilla?
Onko jotain millä turvotusta voisi laskea?
Minkälaisia hoitomenetelmiä / diagnooseja on käytettävissämme? Ultraan tai röntgeniin emme enään mene, sillä ne eivät itse tilanteeseen auta (tai ehkä siinä tapauksessa jos _oletetaan_ että kasvaimet aiheuttavat turpoamisen ja niistä saisi jotain viitteitä ylläolevilla menetelmillä)

Tällä hetkellä tässä ei kai muu auta, kuin pitää peukkuja, ja samalla hiljaa valmistautua saattamaan rakas koiramme taivaaseen.
Takaisin alkuun Siirry alas
summer
VierailijaViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   25.07.10 6:51

Onkohan se pernakasvain?
Olen kuullut ainakin niitä leikattavan onnistuneestikin, mutta ilmeisesti siitä ei ole kyse teidän koiran kohdalla, koska sillä leikkauksella on kiire. Kamala tilanne. Oletteko saaneet yhtään tarkempaa diagnoosia koiralle?
Takaisin alkuun Siirry alas
summer
VierailijaViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   25.07.10 7:05

vielä lisäys...
Ultra- ja röntgentutkimus on varmasti tarpeen, jos halutaan tietää mikä tuon kaiken aiheuttaa. Olisi kannattanut silloin alkuun se jo tehdä, veri  koiran vatsaontelossa on todella vakava oire jostakin, en usko että  pelkällä antibiooteilla homma korjaantuu, vaikka sitä toivoisikin.
 
Huono homma tuo hengityksen vaikeutuminen, tuvotus on jo ilmeisen rajua.
Onko koiran ikenet vaaleat?
 
Takaisin alkuun Siirry alas
Herttis
Nuori
Nuori
avatar

Viestien lukumäärä : 61

ViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   25.07.10 13:56

Röntgenkuvasta voi ainakin nähdä keuhkojen tilanteen nestettä, tulehdusta. ja luukasvaimet ja jotain tietoa saa myös sisäelimistä, jos kuva-arvot oikeat.

Ultraäänellä esim. ihmisellä voidaan nähdä maksasta pesäkkeitä ja mahd. kasvaimia muistakin sisäelimistä eli uä ois sisäelinten maksan,munuaisten,pernan,sydämen jne. kannalta nopea ja suht koht halpa tekniikka katsoa sis.elinten rakennetta ilman nukutusta. Niin voisi hoitaa jos tietäisi mitä hoitaa ja ainakin sais suljettua rakenneviat pois.

Mä en siihen nestepoistoon keksi kuin sen nesteenpoistolääkkeen..

Jos se on vatsakalvontulehdus..? Onko se voinut syödä jotain luita yms. jossa suoli olisi voinut olla puhjennut. Antibiooteilla varmaan tulehdus vähenee, mutta minkä takia sinne tulee sitä nestettä ja verta, kannattaa ainakin ultra ottaa! Ja kun tilanne uusiutui vaikka ensimmäinen kuuri syöty, niin varmaan antibiootti hillitsi sitä tai sitten kuuri ei ollut tarpeeksi pitkä ja sen takia tilanne uusiutui..

Toivottavasti selviätte säikähdyksellä
Takaisin alkuun Siirry alas
Nasulius
VierailijaViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   26.07.10 6:50

Kiitoksia vastauksista.

Tosiaan ultra ja sittemmin myös röntgen otettiin jo ensimmäisellä kerralla. Röntgen otettiin muuten ilmeisesti sen takia, ettei ultrassa näkynyt nesteen vuoksi mitään ihmeellistä. Tosin mitään ihmeellistä näkynyt myöskään röntgenissä. Tosin oli myös puhetta, että käytössä ollut ultra ei ole paras mahdollinen laite. Laskeneiden maksa-arvojen ja kohonneiden tulehdusarvojen vuoksi aloitettiin maksan tukilääkitys. Maksan vajaatoiminta oli varsinaisin diagnoosi, mitä saatiin kasaan. Tosin se ei yksinään selittäne veren ja kudosnesteen kertymistä.
Koira toipuikin ihan hienosti, kunnes yllättäen romahti taas.
Vatsa ja takajalat ovat nyt todella, todella turvonneet, hyvää asentoa on vaikea löytää. Edelliseen tilanteeseen oli tullut nyt myös heikot proteiini arvot. Tosin ei ole paljon syönyt kun ruoka ei maistu. Tänään hain maksaa ja sisäfilettä että saisi edes vähän jotain syötyä. Huomenna on aika lääkäriin ja ultraan. Tässä tilanteessa helpottavinta olisi jos siellä näkyisi jotain, jota tiedettäisiin leikata.
Takaisin alkuun Siirry alas
Herttis
Nuori
Nuori
avatar

Viestien lukumäärä : 61

ViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   26.07.10 11:47

Ihan näin hoitajan näkökulmasta tuo maksan syöttäminen ei tunnu hyvältä ajatukselta koska maksaan varastoituu paljon toksisia aineita, eli jos koiran maksa tosiaan vajaatoimintainen, niin ei kantsisi syöttää sitä.. En oo kyl varma miten toi koiran ruoansulatus toimii, mut jos samanlainen kuin ihmisillä, niin en syöttäis. Tietty hyvä että syö jotain, ettei mee huonompaan kuntoon Voisit koittaa antaa sitä ravinnegeeliä, millä voi korvata ravinnonkokonaankin, apteekista saa eläinosastolta. oon antanu sitä koirille silloin kun on ollu ripuli ja gastriittitulehdusjuttuja jne, sitä kun on helppo antaa suuhun sormella kun on tahnaa ja ei tarvii antaa paljon ja sit oon koiria juottanu tarvittaessa lääkeruiskulla.. Sit on tietty se tietokonetomografia, mut en tiedä missä ois lähin..
Takaisin alkuun Siirry alas
pessimisti
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 1015
Location : Oulu

ViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   26.07.10 12:29

Ravinnegeeli on nimeltään NutriPlus ja sitä löytyy yleensä myös eläintarvikeliikkeistä.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://johja.zzl.org/
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Takapään turpomaminen, verta vatsassa   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Takapään turpomaminen, verta vatsassa
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
RANSKIS :: Ranskanbulldoggi Foorumi :: Kysymyksiä ranskanbulldogista-
Siirry: