RANSKIS

Ranskanbulldoggi Foorumi
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Hännästä?

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Häntähei
VierailijaViestiAihe: Hännästä?   16.01.11 5:28

Olisi kysymys ranskiksen hännästä: TÖrmäsin bullaan, jolla ei ollut laisinkaan häntää, onko se sallittua? Pitkät töpöthän on ei-toivottuja, mutta entäs hännätön???
Takaisin alkuun Siirry alas
Lady_luck
Valioyksilö
Valioyksilö


Viestien lukumäärä : 341
Location : Kerava

ViestiAihe: Vs: Hännästä?   17.01.11 2:50

Olikohan se kaks nikamaa mitä pitää olla...? Joku tietävämpi vois vastata tähän.

Mut sitä olin kommentoimassa, et me kuullaan jatkuvasti kommenttia et "kauhee ku ei tol oo häntää ollenkaan! Onko se typistetty?" Ja Elviksellä on kyllä ihan normaali häntä. Lyhyemmän puoleinen, mut ihan vaadittavan pituinen kuitenkin ja nätti. Laughing (Tietysti meidän mielestä.) Tota hännättömyyden vaikutelmaa vaan lisää vielä se, et sillä on just se tumma laikku siinä takapuolen/hännän kohdalla, eikä se häntä muutenkaan kauheesti törrötä, niin joskus oikeesti näyttää siltä että sitä häntää ei juurikaan olisi.

Mua kiinnostaa enemmän et mikä on hännän maksimipituus? Siis ranskikselle vielä sallittu. Onko sitä rotumääritelmässä edes määritelty? Musta tuntuu taas, että kauheen usein näkee sellasia melkeen mopsimaisia häntiä ranskiksilla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Oljenkorsi
Avoimessa, lähes valioyksilö
Avoimessa, lähes valioyksilö
avatar

Viestien lukumäärä : 113
Location : Kuopio

ViestiAihe: Vs: Hännästä?   17.01.11 3:02

Juu, täällä sama, Ruttu näyttää "hännättömältä" kun pikku hännäntöpö on läppänä peppureijän päällä ja kun on väriltään brindle ja tumma sellainen niin häntää ei juurikaan kauempaa erota Suspect
Takaisin alkuun Siirry alas
Jaana
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani
avatar

Viestien lukumäärä : 1809
Location : Aura

ViestiAihe: Vs: Hännästä?   17.01.11 3:09

Oiskohan se maksimipituus tulkittavissa tuosta rotumääritelmän pätkästä:

Lyhyt, matalalle kiinnittynyt, pakaranmyötäinen, tyvestä paksu, luonnostaan kiertynyt tai mutkainen ja kärkeä kohti kapeneva. Ei saa nousta selkälinjan yläpuolelle edes koiran liikkuessa. Suhteellisen pitkä (ei yli kintereen ulottuva), kiertynyt ja kapeneva häntä on hyväksyttävä, mutta ei toivottava.

Synnynnäinen hännättömyys on tosiaan hylkäävä virhe. Miten mullakin on tuo kaksi nikamaa mielessä, mutta en todella osaa sanoa, mistä se tulee vai tuleeko mistään. Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.expectopatronum.info
Häntähei
VierailijaViestiAihe: Vs: Hännästä?   17.01.11 8:59

Jos on nämä kaks nikamaa, ni onko kuinka näkyvä häntä? Mun brindle näyttää kyl ihan hännättömält, ehkä ihan pikkiriikkinen ryppy ja karvatupsua... Onko se silloin virhe??
Takaisin alkuun Siirry alas
Lady_luck
Valioyksilö
Valioyksilö


Viestien lukumäärä : 341
Location : Kerava

ViestiAihe: Vs: Hännästä?   18.01.11 2:40

Ne nikamat kyllä tuntee sieltä, vaikka ei mikään koiraexpertti oliskaan! Eli hännän ihan juuresta kiinni ja kevyellä mutta tukevalla otteella painelet sen hännän matkan päähän asti (ei siis oo tarkotus runnoa koiran häntää, vaan silleen, että tunnet kuitenkin sen hännän etkä vaan niitä karvoja), niin siinä kyl tuntee ne nikamakohdat. Jos epäilyttää, pyydä jotain asiantuntevampaa kokeilemaan.

Elviksellä (kuten sanoin) ei kauheesti sitä häntää näy, vaan nimenomaan näyttää enemmän vaan sellaselta pieneltä pallolta ja karvatupsulta. Mut kun sitä häntää tolleen koittaa, niin kyllä siinä se häntä ja ne nikamat ihan selkeesti tuntuu. Mut lyhyt häntä tummalla taustalla ja vielä alaspäin taipuva, niin ei se sieltä kauheesti esiin tuu!
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Hännästä?   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Hännästä?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
RANSKIS :: Ranskanbulldoggi Foorumi :: Kysymyksiä ranskanbulldogista-
Siirry: