RANSKIS

Ranskanbulldoggi Foorumi
 
PääsivuPääsivu  FAQFAQ  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 sekaista kysyttävää

Siirry alas 
Siirry sivulle : 1, 2, 3  Seuraava
KirjoittajaViesti
fredriik
VierailijaViestiAihe: sekaista kysyttävää   02.08.08 0:45

Hajuhaitoista olikin jo ollut puhetta, mutta entäpä melupuoli? Haukkuuko bulla lenkillä usein ja kuorsaako öisin kamalasti? Läähättääkö ns. tavallisesti vai roikkuuko aina kuolanarut suusta?Aiheuttaako lyhyt kuono paljon röhkimistä tms? Ruokintaan pitää varmaan kiinnittää erityishuomiota että luusto ja lihakset kehittyvät oikein eikä tule iho-ongelmia? Hukkumisesta jo varoiteltiinkin, mutta varmaan myös hyppimistä pitää välttää? Onko korvat kovin herkät keräämään roskia sisäänsä?
Itsellä on kokemusta vain ns perusrakeista niin ranskiksen rakenne on uusi ja kiehtova Wink
Takaisin alkuun Siirry alas
pessimisti
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 1015
Location : Oulu

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   02.08.08 2:29

Haukkuuko bulla lenkillä usein ja kuorsaako öisin kamalasti?

Meillä Lahja ei kyllä hauku lenkillä, ja harvemmin muutenkaan. Postin tulon ilmoittaa, mutta siinä sen haukut.
Kuorsaa joskus,kun nukkuu huonossa asennossa, mutta ei häiritsevästi silloinkaan.

Läähättääkö ns. tavallisesti vai roikkuuko aina kuolanarut suusta?

Läähättää voimakkaammin kuin ns. normaalirakenteinen koirani, mutta ei kyllä kuolaa nimeksikään.

Aiheuttaako lyhyt kuono paljon röhkimistä tms?

Haistellessa tuhisee, mutta röhkitä meillä ei koskaan.

Ruokintaan pitää varmaan kiinnittää erityishuomiota että luusto ja lihakset kehittyvät oikein eikä tule iho-ongelmia?

Lahja on syönyt kasvuaikana Royal Canin mini junioria sekä Hillssin lammas puppya, neuta yms... lihakset sillä on erinomaiset ja luustosta ei ole tutkittu vielä kuin polvet ja ne on priimaa, en nyt sitä ruokintaa mitenkään yltiömäisen vaikeana pitäisi. Iho-ongelmat tulee jos on tullakseen, ei niitä ruokinnalla oikein voi ennaltaehkäistä. Meillä ei moisia ole onneksi tullut #koputtaa puuta#.

Hukkumisesta jo varoiteltiinkin, mutta varmaan myös hyppimistä pitää välttää?

Lahja osaa uida, mutta pelastusliivit laitan kuitenkin päälle jos ollaan vesistöjen lähellä. Hyppimisestä, kyllä tuo hyppii niin paljon kuin sielu sietää. Tavoitteelliseen agilityyn ei varmasti paras mahdollinen rotu, eikä mekään sitä harrasteta, mutta Lahja ainakin on semmoinen kenguru välillä, että jos se hyppimisestä rikki menisi niin olisi mennyt jo moneen kertaan.

Onko korvat kovin herkät keräämään roskia sisäänsä?

Ei ole, kova tuuli selvästi haittaa Lahjaa kun tuulee korviin, mutta en mä korvista ole ikinä mitään löytänyt.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://johja.zzl.org/
fredriik
VierailijaViestiAihe: sekaista kysyttävää   02.08.08 3:49

Kiitos fiksuista vastauksista tyhmiin kysymyksiini flower

Aattelin että kun koira on notkee kuin rautakanki niin se katkee kun hyppää sängystä lattialle, tai että hörikset on aina täynnä lunta tai kaverin kuolaa, mutta ehkä mä uskallan aatella jopa ranskista ns. peruskoirana, jonka kanssa pärjäisin maalaisjärjellä Smile
Takaisin alkuun Siirry alas
pessimisti
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 1015
Location : Oulu

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   02.08.08 4:01

fredriik kirjoitti:
mutta ehkä mä uskallan aatella jopa ranskista ns. peruskoirana, jonka kanssa pärjäisin maalaisjärjellä Smile

Tuo on hyvä asenne, sillä mäkin pelaan banaani

Eikä tyhmiä kysymyksiä olekaan, mitenpä sitä muuten tietäis asioista sunny
Takaisin alkuun Siirry alas
http://johja.zzl.org/
lilla
Valioyksilö
Valioyksilö


Viestien lukumäärä : 153
Location : Juupajoki

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   02.08.08 10:11

Tuohon "notkea kuin rautakanki" vertaukseen on kyllä pakko esittää eriävä mielipide... olen tullut sihen tulokseen, että selkärangan paikalla on pakko olla jotain elastista materiaalia esim. kumiletkua, kun katsoo meidän Lillan tapaa istua. Neiti ojentaa makuulla ollessaan sievät jalkansa suoraan taakse ja sitten punertaa itsensä siitä istumaan. Jalat jäävät sinne perää pitämään Shocked.Olisko tuo joga-ilmauksena joku aurinkotervehdys?? Ikäähän on tosin vasta piirun vaille 4 kk, mutta olenpa nähnyt isompienkin ranskisten taivuttelevan itseään melko humoristisiin asentoihin Rolling Eyes .Oma lukunsa ovat nuo korvat, joita Lilla käyttää liitämiseen, eli hän luulee osaavansa leijailla korviensa varassa korkeuksista. Onneksi ei ole kovin korkealla ollutkaan, kerran ponkaisi kissan perässä kuistilta kukkalaatikolle (melkein) ja jatkoi kissajahtia kuin ei olisi mitään tapahtunutkaan. Monet naurut on saanut tuota pikkulepakkoa ihmetellessä! haha
Takaisin alkuun Siirry alas
Silli
Juniori
Juniori


Viestien lukumäärä : 48
Location : Mäntsälä

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   03.08.08 8:37

Joogassa on kaksi asentoa, jotka on englanniksi 'up dog' ja 'down dog' ja ne on just ne ranskiksen unien jälkeiset venyttelyasennot. Ensin peppu alas & takajalat suorina taaksepäin & pää ylhäällä ja sitten toisinpäin eli peppu ylös & pää ja etujalat alhaalla. Laughing
Takaisin alkuun Siirry alas
Remu
Juniori
Juniori


Viestien lukumäärä : 23

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   03.08.08 22:59

Meillä Remu myös taipuu Lillan kuvaamaan asentoon istumaan takajalat suorana taaksepäin ja etupää pystyssä ja moniin muihinkin eriskummallisiin asentoihin... Ja ikää on "jo" 14 kk. Myös ponnistusvoimaa ja ketteryyttä riittää, sillä se pystyy hyppäämään lattialta ilman vauhtia sohvan selkänojalle Shocked Välillä se poukkoilee kuin superpallo saadessaan hepulin. Bokseri Ali vain katsoo, että mitä ihmettä....?? On naurussa pitelemistä!
Takaisin alkuun Siirry alas
eisa
Juniori
Juniori


Viestien lukumäärä : 43
Location : Seinäjoen syrjä

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   06.08.08 5:44

:ranskis2: Hyppimisestä: Meillä koirilla on vahvat takajalat ja ne hyppivät melko korkeallekin. Ne pitävät korkeista paikoista, kuten koirat yleensä, ja voivat hypätä pöydällekin suoraan lattialta (mikä tietenkin on kiellettyä...) Tokikaan ei kannata ihan miten sattuu hyppööttää, kun niitä vahinkojakin voi sattua. Meillä onkin koitettu "opettaa" koiria hyppäämään oikein, kun se alastulo voi olla mitä sattuu. Ja joskus on niinkin, että sinne korkealle paikalle päästään, mutta ei uskalleta tulla alas.

Tuohon ranskisvenytykseen Lenni vielä lisää meillä etenemisen. Jätkä vetää itseään etukäpälillä eteenpäin takajalat taakse ojennettuina. Koomisen näköistä.
Takaisin alkuun Siirry alas
kaurapuuro
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani
avatar

Viestien lukumäärä : 1171

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   06.08.08 9:13

Täällä kanssa yksi superpallon omistaja :ranskis2: Kasvanut pentuiän australianterrierien kanssa ja ilmeisesti myös luulee olevansa sellainen hyppimisestä päätellen.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sulopoika
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani
avatar

Viestien lukumäärä : 1526
Location : Mustio

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   06.08.08 9:17

Meidänhän Suloa luultiin pupuksi banaani Tietenkin korvat (mahtavan hienot Tiny Black-sellaiset) ja sitten se pomppuloikkiminen auttoivat tähän tulokseen voitto
Takaisin alkuun Siirry alas
http://ruttis.nettisivu.org
Fredriik
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   30.09.08 4:27

Vielä lisää kysymyksiä eli silmistä. Tuleeko niihin herkästi tulehduksia ja vuotavatko tuulella? Voiko tälle rodulle tulla sellaisia ulospullahtamisia kuin mopsille? Onko kaihi yleistä? Hiukan pelottaa omat kissat, etteivät vahingossa kynnellä naarmuta bullaa silmään..
Takaisin alkuun Siirry alas
bouvier
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 767
Location : Hyvinkää

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   30.09.08 5:08

Vajaa vuoden kokemuksella ranskiksesta, voin todeta että meillä ainakin vuotaa silmät tuulella (sekä omat että koiran), tulehduksia ei ole ollut. Mutta tuo kissaongelma onkin kiintoisa. Olisin halunnut tutustuttaa ranskikseni kissoihin pentuna, mutta en sitten uskaltanut, kun ranskis lähestyy kissaa "silmät edellä" (vrt. normaalikuonoiseen koiraan, joka menee kuono edellä, ja saa sitten mahdollisen kynneniskun kuonoonsa). Kaikki kissat mitä olin pennun kanssa tapaamaan olivat melkoisen varuillaan, ja ranskis taas intopuhkutouhona, joten en uskaltanut päästää koiraa lähelle. Kissoihin tutustuminen jäi sitten väliin. Nyt se on jahdannut muutaman puuhun...
Takaisin alkuun Siirry alas
http://attenjahannibalinsivut.kotisivukone.com/
Jaana
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani
avatar

Viestien lukumäärä : 1809
Location : Aura

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   02.10.08 2:50

^^ Meillä ranskispojat 2-v. ja lähes 5-v. Kummallakaan ei ole koskaan ollut silmätulehdusta. Silmät olen putsannut ihan keitetyllä vedellä, jos ne ovat punoittaneet. Aika vähän kumminkin silmien kanssa on ollut ongelmia. Yksi syy silmien vuotamiseen ja punoittamiseen voi olla ylimääräiset silmäripset, jotka kääntyvät sisäänpäin ja hankaavat silmää. Jos niitä on haitaksi asti, voidaan ne poistaa eläinlääkärissä. Ylimääräiset ripset löytyvät silmäpeilauksessa. Silmien ulospullahtaminen taitaa olla lähinnä urbaanilegendaa, myös mopsien tapauksessa. Kaikki silmä- ja muutkin terveystarkastukset löytyvät KoiraNetistä, kannattaa käydä sieltä katsomassa. Kovin yleistä ei kaihi tunnu olevan, tosin otantakin on vielä suhteellisen pieni.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://www.expectopatronum.info
Fredriik
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   05.10.08 5:26

KoiraNetissä on melko vähän terveystuloksia tällä rodulla näkyvissä. Mutta edelleen mua vähän pelottaa pienen mulkosilmän puolesta, kun kissat kyllä antaa piikkihanskaa. Jos ne ois keskenään työpäivän ajan niin ei ois kivaa aina avata kotiovee sydän kylmänä, että onko ranskiksella vielä näkökyky tallella. Onko muita kissakokemuksia kellään? Niiden kynsiä ei niin lyhyiks saakaan, etteikö niistä vois olla vaaraa.
Takaisin alkuun Siirry alas
lilla
Valioyksilö
Valioyksilö


Viestien lukumäärä : 153
Location : Juupajoki

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   05.10.08 8:12

Ei kissat aina ole vaaraksi koirille, meillä ovat ainakin ylimpiä ystäviä ja ihmettelen, kuinka kissa antaa koiran lytistää itsensä maahan ja nassuttaa niskavilloja...Mutta tämä taitaa olla harvinaisempaa. Kyllähän noihin silmiin helppo on kynsi iskeä. Shocked
Takaisin alkuun Siirry alas
Fredriik
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   16.10.08 18:50

Jostain luin, ettei bullat välttämättä elä kuin 5 vuotta, minkäikäisiä vanhuksia tiedätte?
Takaisin alkuun Siirry alas
Batboys and Me
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 745

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   16.10.08 21:14

No tuo ei onneks pidä paikkaansa.. meidän Apa täytti syyskuussa 5v. ja porskuttaa menemään kun pieni pentu.. Smile
Kyllä mä veikkaan et se ranskiksen keskimääräinen ikä vois olla jopa siinä 8-10v. tietty on niitä jotka kuolee jo todella nuorina.. mutta itse tiedän monta yli 8v. koiraa ja hyvin pyyhkii.. Very Happy
Takaisin alkuun Siirry alas
http://batboys.suntuubi.com
sade
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   16.10.08 22:40

Ehkä tuo takajalkojen taipuminen "kummallisiin" asentoihin kertonee loppujen lopuksi vaan rodun suht löysistä lonkista confused ...jotkut tätä asiaa pähkäili aikaisemmin.
Takaisin alkuun Siirry alas
pessimisti
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani


Viestien lukumäärä : 1015
Location : Oulu

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   17.10.08 1:13

Löysistä lonkista ehkäpä joo, mutta hirveen paljon oon ranskiksilla nähny myös onnettomia kinnekulmia, siis semmoisia että kinner on ihan suora ja luunpäät nuljuu millon minnekin suuntaan.
Takaisin alkuun Siirry alas
http://johja.zzl.org/
Octavian
VierailijaViestiAihe: Köh, köh!!!   20.10.08 23:18

Meidän pentu (10 viikkoa vanha) on alkanut yskimään ja ajattelimme viedä hänet eläinlääkäriin. Tietääkö teistä kukaan tälle rodulle pätevää lääkäriä täältä Vantaalta. Tämä on muuten hauska foorumi, kerkesin olla rekisteröitynyt käyttäjä pari päivää ja porttari napsahti, koska en siihen mennessä kirjoittanut mitään. Millään muulla saitilla en ole tuollaista kohdannut.

T. Germanicus
Takaisin alkuun Siirry alas
Lotta
Arvokas Veteraani
Arvokas Veteraani
avatar

Viestien lukumäärä : 575

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   21.10.08 0:11

Kennelyskää on pääkaupunkiseudulla liikkeellä.

Täällä ainakin tuntevat bullia:
http://www.elainklinikka.fi/
Takaisin alkuun Siirry alas
Octavian
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   21.10.08 0:15

Kiitoksia avustasi, Lotta. Säälittää katsella tuota vauvaa, kun yskiminen alkaa pinestäkin leikistä.

T. Germanicus
Takaisin alkuun Siirry alas
kurppa
VierailijaViestiAihe: outoa käytöstä?(vai onko)   31.10.08 23:46

Moi.Meillä on 3kk ikäinen ranskispoika ja hänellä on tosi outo "tapa". Iltaruoka tarjoillaan jo n.klo 18.00 ja ulkona käydään pitkin iltaa ja kakatkin tekee joskus pariin kertaan illan aikana. klo 21.00 muu perhe lähtee yläkertaan ja pentu jää yksin alakertaan nukkumaan,mihin on tosi hyvin tottunut eikä jää itkemään. yöllä en ole herännyn haukkumisiin tai itkuihin,vaikka herkkä heräämään olenkin. Aamulla alakerta on kuin hävityksen kauhistus,pissat on nätisti paperin päällä,mutta kakkaa on joka puolella,sitä on viety sänkyyn,siinä on kävelty,sitä on syöty ja sitten oksennettu(yök) scratch .Kuivaruokaa on tarjolla koko yön(siihen ei ole koskettukaan) ja leluja ja puruluita riittää.Onko tämä mielenosoitusta yksinjäämisestä, turhautumista vai normaalia käytöstä? Question
Takaisin alkuun Siirry alas
lilla
Valioyksilö
Valioyksilö


Viestien lukumäärä : 153
Location : Juupajoki

ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   01.11.08 0:38

kurppa kirjoitti:
Kuivaruokaa on tarjolla koko yön(siihen ei ole koskettukaan) Question
Tuohon kakan kanssa peuhaamiseen en osaa auttaa, mutta miksi koirallasi on ruokaa yöllä tarjolla, iltaruuan jälkeen seuraavaksi tarjoillaan aamuruoka. Lisäksi kuivaruoka saattaa turvota pennun vatsassa, mikäli sitä ei ole turvotettu.
Tämän ikäiset vaavat voivat keksiä mitä ihmeellisempiä viihdytyspuuhia itselleen, jospa se siitä, kun ikää karttuu.. peukkua
Takaisin alkuun Siirry alas
sade
VierailijaViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   01.11.08 5:29

Voisiko kokeilla, että iltaruuan antaisi vaikka vähän myöhemmin (20.00), ja sitten pentu ulos tarpeille, ei jäisi ruokintaväli liian pitkäksi...ja yöksi ei mitään "sapuskatarjoilua" .

"Kakkashow" kuulostaa aika normaalille I love you , luulen että se pentu astuu vaan siihen kakkaansa ja hyppää sitten soffalle, sotkee samalla soffan, yrittää nuolla tassuja puhtaaksi...mutta tuo oksentaminen ei tunnu ihan normaalille kuitenkaan mielestäni No .

...jos sitä ulostetta tulee aivan älytön määrä päivässä tai se uloste on löysää, niin melkein vaihtaisin kuivamuonan toiseen.
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: sekaista kysyttävää   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
sekaista kysyttävää
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 3Siirry sivulle : 1, 2, 3  Seuraava

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
RANSKIS :: Ranskanbulldoggi Foorumi :: Kysymyksiä ranskanbulldogista-
Siirry: